Het menselijke lichaam is iets wat altijd interessant blijft. Steeds meer onderzoeken komen boven water wat betreft aminozuren en dat is alleen maar in ons voordeel. In dit artikel willen we aminozuren bespreekbaar maken. Het menselijke lichaam bestaat voor 20% uit proteïnen. Je zou wel kunnen zeggen dat proteïnen hetzelfde is als eiwitten. Deze spelen een grote rol in bijna alles wat er in ons lichaam omgaat. Aminozuren zijn de bouwstenen van de proteïnen. We vertellen je er graag meer over. Disclaimer: we bespreken alleen de feiten over aminozuren en wat er onderzocht is. We zijn geen professionelen en bespreken alleen wat er bekend is.
Wat is het en doet het?
Zoals we al eerder benoemde: aminozuren zijn de bouwstenen voor de vorming van proteïnen en eiwitten. Deze voedingsstoffen helpen bij de rol in de vorming van spier- en botweefsel. Tot op de dag van vandaag zijn er zo’n 500 verschillende soorten aminozuren ontdekt. Hiervan zijn er zo’n 20 van belang voor ons lichaam. De 20 belangrijke aminozuren worden onderverdeeld in 3 fases. Essentieel, semi essentieel en niet essentieel. De essentiële aminozuren hebben we nodig om dagelijkse prestaties te leveren. De reden dat dit minder aangemaakt kan worden in sommige lichamen is zware inspanning, stress, ziekte of door ene aandoening in het lichaam dat het onvoldoende aangemaakt wordt.
Aminozuren zorgen ervoor dat de groei bevorderd wordt en voor het herstel van de onderhuid van de huid, haar, spieren, botten, organen en nagels. Daardoor heeft het een grote invloed op onze spiergroei, herstel, energietransport, vetverlies en hersenfunctie. Dit zijn ook wel cruciale dingen die het mensenlichaam nodig heeft en daarom zijn aminozuren ook erg belangrijk.
Essentiele aminozuren
Er zijn 8 bekende aminozuren die onder essentieel vallen. De bekendste zijn Isoleucine, methionine, leucine, lysine, tryptofaan, threonine, phenylalanine en valine. Hier hoef je je geen zorgen om te maken, aangezien dit voor iedereen zo is. Dit komt vaak binnen in het lichaam door voeding.
Belangrijk
Zodra het lichaam te weinig aminozuren aanmaakt kunnen er wat problemen optreden.Denk aan huidveroudering, diabetes, verlaagde weerstand en stress symptomen.
We willen nog even benadrukken dat dit algemene informatie is die bekend is over aminozuren. Heb je het gevoel dat jouw lichaam dit minder aanmaakt, of maak je je zorgen na het lezen van dit artikel? Vraag advies bij de dokter! Het internet is niet de juiste plek om je te laten informeren over je lichaam. Hier kan je altijd voor terecht bij de dokter.