zaterdag, juli 31, 2021
Home Gezondheid De juiste bescherming voor peuters en kinderen met een BMR prik!

De juiste bescherming voor peuters en kinderen met een BMR prik!

In Nederland beschikken we over een goede gezondheidszorg. Volwassen betalen een zorgpremie en beschikken over de juiste zorg welke binnen de premie past en zijn ook kinderen voorzien van de juiste zorg. Zo krijgen de kinderen de juiste zorg wanneer zij worden opgenomen in het ziekenhuis, bijvoorbeeld bij een botbreuk of een eventuele operatie. In tegenstelling tot andere landen hebben we in Nederland een van de beste ziekenhuizen en zorgmedewerkers, maar weten we ons ook middels verschillende vaccinaties te beschermen tegen verschillende ziekten. Een inenting die bij peuters van 14 maanden en kinderen van 9 jaar wordt gegeven, is de BMR prik. De BMR prik beschermt tegen de bof, mazelen en rode hond. Dit zijn ernstige ziektes die in de wereld, vooral in Afrika, het Midden-Oosten, India en China voorkomen.

De juiste bescherming met de BMR prik

Om kinderen vanaf jongs af aan te beschermen tegen ziekten als bof, mazelen en rodehond, is het aan te raden om kinderen te vaccineren tegen deze ziekten. In vele landen is de gezondheidszorg goed geregeld en komt dit niet voor, maar is het Afrikaanse landen, China, India en vele landen in het Midden-Oosten een zeer groot probleem. 

Wanneer je gaat reizen, is het aan te raden en van belang dat je jezelf gaat inenten om de mazelen. Mazelen is een veelvoorkomende en niet zo onschuldige kinderziekte. In verschillende ontwikkelingslanden zijn er 100.000 kinderen die jaarlijks sterven aan de ziekte. In Nederland is er nog geen apart vaccin voor alleen de mazelen, waardoor de inenting plaatsvindt met een BMR prik, een vaccinatie tegen zowel bof, mazelen en ook rode hond.

De verschijnselen van mazelen

Mazelen komt vooral voor bij kinderen en begint de ziekte met verkoudheid, hoesten, rode ogen en vaak hoge koorts. Na een paar dagen zijn er vlekken op het hoofd te zien, die zich langzamerhand zullen ontwikkelen over het gehele lichaam. De vlekken hebben een bruinige kleur en is het mogelijk dat deze samenvloeien. Andere verschijnselen van mazelen zijn oorontsteking en hevige longontsteking, wat vooral in ontwikkelingslanden gevaarlijke gevolgen kan krijgen.

Het risico is dat jonge kinderen, volwassenen en personen met een verminderde afweer een groter risico lopen om ernstig ziek te worden als de jongeren en kinderen van basisschoolleeftijd die erg gezond zijn.

Kijk eens goed naar de eisen waar je aan moet voldoen wanneer je jouw vakantieland of een land waar je voor een langere tijd verblijft wilt bezoeken. Laat je kinderen inenten tegen mazelen met een BMR prik, zorg dat je zelf de nodige vaccinaties neemt voordat je op reis kunt en kun je hierna een start maken aan de vakantie!

Aanbevolen

Waar moet je aan denken bij het inrichten van een restaurant?

Er zijn veel mensen die er al van jongs af aan van dromen om een eigen restaurant te hebben. Het is voor hen het...

Een auto huren voor 1 dag regel je via een app

Staat jouw telefoon ook vol met handige en minder handige apps? Dan heb ik nieuws voor je: er kan nog één app bij. Namelijk...

De juiste bescherming voor peuters en kinderen met een BMR prik!

In Nederland beschikken we over een goede gezondheidszorg. Volwassen betalen een zorgpremie en beschikken over de juiste zorg welke binnen de premie past en...

De heftige gevolgen van onveilige seks

Seks, het is een van de gewoonste dingen die er zijn maar weten we ons hier toch niet veel over uit te spreken. Waar...

Online shoppen of toch naar de winkels?

Nederland heeft lange tijd in lock down gezeten en eindelijk zijn er weer een aantal versoepelingen bekend gemaakt. Zo zijn terrassen in de middag...