HomeLikeuren maken de lekkerste drankjes en cocktails

Likeuren maken de lekkerste drankjes en cocktails

Alcohol drinken is iets dat veel mensen doen. Het is als volwassene dan ook bijna gebruikelijk om soms eens een glaasje alcohol te drinken. Uiteraard zal dit altijd met mate gedaan moeten worden. Er zijn veel opties waar je binnen de categorie van alcohol uit kan kiezen. Mensen vinden het bijvoorbeeld heerlijk om soms eens te genieten van een glas wijn of een biertje. Van deze dranken zijn er dan ook meer dan genoeg varianten te vinden waar je uit kan kiezen. Op deze wijze is het goed mogelijk om te gaan voor een drankje dat bij je past. Naast de bieren en wijnen zijn er tevens diverse likeuren waar je voor kan gaan. De likeuren bestaan uit verschillende categorieën, soorten en merken. Het leuke van de likeuren is, dat je deze op veel manieren kan gaan drinken. Zo kan je kiezen voor een mixdrankje, een cocktail of je kan een likeur puur drinken met eventueel wat ijs. 

 

Bacardi 

Rum is een type likeur dat erg populair is. Veel mensen kiezen er dan ook wel eens voor om te genieten van een glaasje rum. Het leuke van rum is bovendien dat deze er in diverse smaken en soorten is. Zo zijn er bijvoorbeeld veel soorten merken die rum maken. Hierdoor is het goed mogelijk om te gaan voor een rum dat bij jou past. Bacardi is in Nederland een populair merk voor de rum. Niet voor niets is hier dan ook het drankje baco ontstaan, dat bestaat uit Bacardi en rum. Bij Bacardi is het mogelijk om te kiezen uit verschillende varianten. Zo zijn er diverse soorten witte rum, maar ook kan je gaan voor een donkere rum, zoals de Bacardi spiced aanbieding. Deze donkere rum brengt weer net iets meer smaak in de rum, waardoor deze spiced rum goed te gebruiken is in cocktails.  

 

Pisang 

Een andere likeur waar veel Nederlanders graag van genieten is Pisang Ambon. Dit is een merk dat zeer bekend is geworden dankzij de bananenlikeur. Deze bananenlikeur komt origineel gezien uit Indonesië. Vervolgens waren het echter de Nederlanders die deze drank naar Nederland vervoerden en de likeur gingen maken en verkopen. De likeur van Pisang Ambon is het herkennen aan de opvallende groene fles waar de drank in zit. Hierdoor is de kans zeer groot dat je wel eens een fles Pisang Ambon gezien hebt. Deze likeur kan je puur drinken als een shot, maar het is ook goed mogelijk om de likeur van Pisang Ambon te combineren in een tropische cocktail. 

Aanbevolen