HomeLifestyleHeb jij al een reel hengel?

Heb jij al een reel hengel?

Een reel hengel is een handig apparaat in de hengelsport dat vissers helpt om hun visserijervaring te verbeteren en succesvoller te zijn in het vinden en vangen van vis. Een reel hengel, ook wel bekend als een baitcasting reel of baitcaster, is een type hengel dat is uitgerust met een reel of molensysteem aan de bovenkant. In tegenstelling tot spinhengels waarbij de haspel aan de onderkant van de hengel zit, bevindt de reel zich boven op de hengel. Dit biedt vissers meer controle en nauwkeurigheid bij het werpen van kunstaas.

Goede controle bij een reel hengel

Een reel hengel heeft verschillende voordelen en functies die ze populair maken bij sportvissers. Ten eerste vergroot de reel op de hengel de werpafstand en maakt hij het gemakkelijker om kunstaas op specifieke doellocaties te plaatsen, zoals onder overhangende takken, in nauwe openingen of dicht bij structuren waar vis zich kan verschuilen. Daarnaast biedt een reel hengel een soepele en gecontroleerdere ophaalbeweging van de lijn. Het molensysteem van de reel zorgt voor een gelijkmatige en consistente lijn inname, waardoor vissers gemakkelijker de spanning op de lijn kunnen behouden en snelle reacties op aanbeten kunnen geven. Dit is vooral belangrijk bij het vissen met kunstaas dat een specifieke actie vereist, zoals jerkbaits, topwater-pluggen of spinnerbaits. 

Krachtig

Een reel hengel heeft meer kracht en sterkte bij het drillen en landen van grote vissen. De constructie en materialen van de hengels zijn ontworpen om zware belastingen te weerstaan en de druk van een sterke vis te kunnen weerstaan. Dit maakt een reel hengel ideaal voor het vissen op grote roofvissen zoals snoek, snoekbaars, baars en meerval. Met zo’n hengel kunnen vissers de krachtige runs en sprongen van deze vissen beter beheersen en ze veilig landen. Vanwege de sterkere constructie en de betere controle over de lijn, kunnen vissers met een speciale hengel grotere en zwaardere kunstaasjes werpen, zoals grote swimbaits, spinnerbaits en crankbaits. Dit opent de deur naar het vissen op grotere vissoorten en vergroot de kans op het vangen van trofeeën.

Fishfinder als extra hulp

Een fishfinder is een elektronisch apparaat dat vissers helpt om vis te lokaliseren en de onderwater omgeving te verkennen. Het bestaat meestal uit een display, een transducer en een sonar unit. De transducer wordt aan de onderkant van de boot bevestigd en stuurt geluidsgolven uit in het water. Deze geluidsgolven worden gereflecteerd door objecten onder water, zoals vissen, structuren en de bodem. De sonar unit ontvangt de terugkerende geluidsgolven en vertaalt ze naar visuele informatie op het display. Als de speciale hengel en het kunstaas dus niet goed werken kan een finder een uitkomst zijn om alsnog vis te vangen.

Aanbevolen