HomeLifestyleOp reis naar Suriname

Op reis naar Suriname

Ongerept regenwoud, tropische planten, wilde dieren en koloniale steden. Dat is waar Suriname bekend om staat. Het is een populair vakantieland voor velen. Je beleeft er de gaafste avonturen. Wat dacht je van een tocht door de jungle? Of wandelen over de markten in het mooie Paramaribo? 

Paramaribo

Reis je naar Suriname, dan moet je de stad Paramaribo niet overslaan. Het is vaak de plek waar mensen hun vakantie starten en eindigen. Niet alleen omdat het dicht bij het vliegveld ligt, maar vooral doordat je je hier onder kunt dompelen in de prachtige cultuur van Suriname. De binnenstad van Paramaribo staat zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Een aanrader is om Fort Zeelandia te bezoeken. Tegenwoordig is dit een museum waar je van alles leert over de geschiedenis van de stad. Vergeet ook niet naar de Central Market te gaan, waar lokale handelaren hun producten verkopen. Vlees, vis, groente, fruit en noem maar op. Alles kun je hier krijgen. Ook is de Saint Peter & Paul Cathedral-Basilica een echte aanrader. Dit is de grootste houten structuur op het westelijk halfrond. Zeker de moeite waard voor een bezoek dus. 

Op avontuur in de natuur

Als er één ding is wat je in Suriname overal tegenkomt, is het wel ongerepte natuur. Het land is een paradijs voor natuurliefhebbers. Ben je op zoek naar een avontuur? Laat je dan verrassen door de Suriname Rivier. Deze is 480 kilometer lang en loopt door het oosten en midden van het land. De natuurgebieden langs deze rivier trekken jaarlijks veel toeristen. Het is daarom leuk om een lokale gids in te huren die je de nog onbekende gebieden kan laten zien langs de rivier. Een andere tip is om naar het Galibi Nature Reserve af te reizen. Dit is een prachtig kustgebied in Suriname waar je tevens reuzenschildpadden kunt bezoeken. Zo zie je maar dat Suriname je een en al natuur te bieden heeft. 

Ontdek het verleden

Het land Suriname heeft een rijke geschiedenis. Helaas zitten hier ook tragische perioden tussen. Zo heeft Suriname een slavernijverleden. Landen zoals Nederland, Engeland en Frankrijk brachten slaven naar Suriname om deze vervolgens op plantages aan het werk te zetten. Ondanks dat het pijnlijk en treurig is om hierop terug te blikken, is het onderdeel van de geschiedenis van Suriname. Sluit je ogen niet, maar verbreed daarom je kennis omtrent het slavernijverleden in de vele musea in steden of op oude plantages. 

Vaccinaties voor Suriname

Reis je naar Suriname dan is het belangrijk dat je nagaat of je alle benodigde vaccinaties al hebt? Zo niet, maak dan bijtijds een afspraak om jezelf alsnog te vaccineren. Suriname wordt beschouwd als een gele koorts land. Het gele koorts virus verspreidt zich via muggen in het tropische gebied. Een vaccinatie hiertegen is dan ook nodig. Daarnaast is de DTP prik aan te raden wanneer je naar Suriname op vakantie gaat. Deze vaccinatie beschermt je tegen drie verschillende ernstige ziekten namelijk difterie, tetanus en polio. Zorg ervoor dat je je goed voorbereidt zodat je niet voor onplezierige verrassingen komt te staan in Suriname. 

Aanbevolen