HomeDIYBeleef een gezonde vakantie in Turkije

Beleef een gezonde vakantie in Turkije

Veel mensen die op vakantie gaan, denken gelijk aan relaxen en eten. Als je in de vakantie alleen maar op het strand of bij het zwembad ligt en veel eet, dan zal je aankomen in gewicht. Maar dit hoeft natuurlijk niet. Veel mensen willen voordat zij op vakantie gaan nog een aantal kilootjes kwijt en gaan daarom lijnen. Als je dan op vakantie gelijk deze kilo’s weer aankomt, is dat natuurlijk zonde. Als jij dit anders wilt, dan is Turkije een heel goed vakantieland voor jou. Hier kan je een gezonde en relaxte vakantie beleven.

Gezond eten

Als jij naar Turkije op vakantie gaat, kan je voor veel verschillende hotels kiezen. Als jij een gezonde vakantie wilt, kan je het beste voor een utra all inclusive hotel kiezen. Je krijgt dan al jouw maaltijden aangeboden. Deze maaltijden worden aangeboden in buffetvorm. Je kunt dan dus zelf kiezen wat jij wilt eten. Er zijn zowel gezonde als ongezonde gerechten te vinden bij het buffet. Dit geldt voor alle maaltijden. Vaak zijn er bij ultra all inclusive hotels meerdere restaurants waar je uit kunt kiezen, dus jij bepaalt helemaal zelf waar, wat en hoe laat jij eet.

Bewegen is gezond

Bij een ultra all inclusive hotel wordt er vaak ook een animatieprogramma aangeboden. Alle gasten kunnen daar aan deelnemen. Zo wordt er bijvoorbeeld aquarobics gegeven. Dit is niet het enige, er zijn tal van actieve activiteiten die zij dagelijks organiseren. Jij bepaalt zelf waar je wel of niet aan mee doet.

Bewegen op het strand tijdens jouw vakantie Turkije

Je hoeft natuurlijk niet de hele dag alleen maar op gezonde voeding en met sport bezig te zijn om een gezonde vakantie te hebben. Je hebt het ook af en toe nodig om even te relaxen op het strand (of bij het zwembad). Lekker even genieten van de zon terwijl je een boek leest of gezellig met jouw partner kletst, hoort er natuurlijk ook bij. Tussendoor kan je op het strand een spelletje beachbal doen of even een stukje gaan zwemmen om af te koelen. Ook is het fijn om af en toe een stukje te wandelen op het strand. Zo wordt je ook nog eens mooi egaal bruin, dus het is een win win situatie. Daarnaast is het fijn om in de vroege ochtend of later op de avond een stukje hard te gaan lopen langs de kustlijn. Dit is niet alleen gezond, maar ook nog eens erg mooi, want als jij ’s morgens gaat hardlopen kan jij de zon heel mooi op zien komen en ’s avonds zal je de prachtige zonsondergang kunnen bekijken. Het is dus niet alleen gezond, maar ook nog eens prachtig! Genieten dus!

Turkije is dus een geschikt vakantieland voor een gezonde vakantie! Dus boek snel jouw vakantie naar Turkije! Fijne vakantie!

Aanbevolen