HomeLifestyleDe geschiedenis van padel: van Mexico tot de wereld

De geschiedenis van padel: van Mexico tot de wereld

Padel werd in 1969 in Mexico uitgevonden door Enrique Corcuera, een rijke zakenman die op zoek was naar een manier om zijn vrienden en familie te vermaken. Corcuera was een fervent tennisser, maar vond de banen in zijn huis te klein voor een echt tennisspel. Dus kwam hij op het idee om op een kleinere, door muren omsloten baan te spelen, waardoor een spel ontstond dat gemakkelijker te spelen was en toegankelijker voor iedereen. Corcuera's eerste padelbaan werd aangelegd in zijn huis in Acapulco, en werd al snel populair onder zijn vrienden en buren. De sport verspreidde zich snel door heel Mexico, en binnen een paar jaar was het een populair tijdverdrijf in het hele land geworden.

 

De verspreiding van padel

Padel vond uiteindelijk zijn weg naar Europa in het begin van de jaren 1970, dankzij een Spaanse zakenman genaamd Julio Menditategui. Menditategui ontdekte padel tijdens een vakantie in Mexico en voelde zich meteen aangetrokken tot het spel. Hij nam het mee terug naar Spanje en begon overal in het land padelbanen te bouwen. Padel sloeg snel aan in Spanje en werd al snel een van de populairste sporten van het land. Ook Head padel rackets collectie groeide enorm in deze tijd. Het verspreidde zich hierna naar andere landen in Europa, waaronder Italië, Frankrijk en Portugal, en vond uiteindelijk zijn weg naar de rest van de wereld.

 

De groei van Padel

Tegenwoordig wordt padel gespeeld in meer dan 90 landen over de hele wereld, waar miljoenen mensen de sport beoefenen. Het is vooral populair geworden in Latijns-Amerika en Spanje, waar het als een nationale sport wordt beschouwd. De laatste jaren heeft padel ook aan populariteit gewonnen onder professionele atleten, met verschillende internationale toernooien en competities die het hele jaar door worden gehouden. Veel merken hebben de sport ook direct opgepakt zo zijn in de collectie van Adidas padel racket opgenomen. Het is zelfs voorgesteld als Olympische sport, hoewel het nog niet is opgenomen in de Spelen.

 

Waarom padel zo populair is

Waarom is padel zo'n populaire sport geworden? Daar zijn verschillende redenen voor. Ten eerste is het een snel en spannend spel dat gemakkelijk te leren en te spelen is. Het vereist niet hetzelfde niveau van vaardigheid en atletiek als andere sporten zoals tennis, waardoor het toegankelijk is voor mensen van alle leeftijden en niveaus. Padel is ook een sociale sport, die vaak in dubbelspel wordt gespeeld, waardoor het een geweldige manier is om met anderen in contact te komen en nieuwe mensen te ontmoeten. De afgesloten baan en het gebruik van muren geven het spel een unieke uitdaging, waardoor het zowel leuk als strategisch is.

Aanbevolen