HomeWonenGevelbekleding: fraké noir

Gevelbekleding: fraké noir

Steeds meer mensen kiezen voor verschillende soorten gevelbekleding. Je kunt gevelbekleding op verschillende manieren toepassen, maar welke soort gevelbekleding kies je nu uit? Je hebt namelijk keuze uit verschillende materialen en ieder materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. De keuze is heel bepalend voor de uitstraling van jouw woning en daarom is het belangrijk om genoeg informatie te krijgen. Tegenwoordig zijn er veel mensen die kiezen voor fraké noir, dit is namelijk een loofhoutsoort uit West-Afrika. Hierdoor wordt het ook wel Afrikaans eiken genoemd en deze houtsoort wordt veel gebruikt voor gevelbekleding. Het geeft een woning echt een prachtige en warme uitstraling, maar er zitten nog meer voordelen aan verbonden.

Fraké noir wordt namelijk op een speciale manier behandeld en hierdoor krijgt het een veel hogere kwaliteit. Het is een stuk sterker dan andere soorten hout en het krijgt hierdoor ook een lange levensduur. Steeds meer mensen kiezen voor fraké noir en het kan ook toegepast worden in andere dingen. Zo zie je het steeds vaker terugkomen in een tuin en wordt het zelfs gebruikt voor het maken van meubels. Wil jij meer weten over de voordelen van fraké noir? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Duurzaam

Fraké noir is heel erg duurzaam, maar dat is niet altijd het geval. Van origine is het hout helemaal niet duurzaam en moet het eerste behandeld worden. Wanneer het hout behandeld is, is het juist wel duurzaam. Het is dan een van de meest duurzame houtsoorten en dat is natuurlijk erg handig. Dit betekent dat fraké noir ook een lange levensduur heeft en dat is natuurlijk een goedkope oplossing. Bij de behandeling van het hout worden geen chemische of giftige stoffen gebruikt. Bij de behandeling wordt het hout alleen verhit en dat is natuurlijk een duurzame methode.

Kozijnprofielen hout

Naast de gevelbekleding is het ook belangrijk om te kijken naar de kozijnen. Het is verstandig om mooie kozijnprofielen te kopen, zodat deze ook de uitstraling van jouw woning kunnen boosten. Kozijnprofielen hout zijn vaak de beste keuze die je kunt maken en dit zorgt voor een warme uitstraling. Kijk goed op het internet naar de verschillende soorten kozijnprofielen en zoek de profielen uit die je echt wilt hebben. Het is verstandig om de kozijnprofielen hout op maat te bestellen, zo weet je namelijk zeker dat het ook echt past.

Aanbevolen