HomeWonenEen inboedelverzekering afsluiten is een goed idee!

Een inboedelverzekering afsluiten is een goed idee!

Je bent altijd zuinig op je spullen, maar het kan zomaar zijn dat er een lekkage roet in het eten gooit. Dat je wasmachine ermee stopt omdat er kortsluiting is ontstaan. Of dat je, met je vieze verfkleren, op je nieuwe bank gaat zitten. Je moet er niet aan denken! Gelukkig kun je, om dit soort schades te kunnen ondervangen, een inboedelverzekering afsluiten. Deze inboedelverzekering is er voor alles dat in en om je huis is, maar dat je wel kunt oppakken en mee kunt verhuizen. Denk dan aan alles dat los is. Van de zwevend gelegde vloer tot je wasmachine, van je laptop tot je bed. Een inboedelverzekering afsluiten is niet verplicht maar wel érg verstandig.

Waarom is een inboedelverzekering afsluiten verstandig?

Stel. Je wasmachine begeeft het en zorgt voor een fikse overstroming. Deze overstroming zorgt voor waterschade en het water druppelt, via het plafond, precies op je tv. Dan zul je én je wasmachine én je TV moeten vervangen. Dat loopt natuurlijk flink in de papieren. Een inboedelverzekering afsluiten zorgt ervoor dat je, op z'n minst, een tegemoetkoming in de kosten krijgt. Is door de waterschade ook je plafond en je behang beschadigd? Dan kun je daarvoor weer een claim neerleggen bij je opstalverzekering.

Als je dan toch verzekeringen gaat afsluiten…

Denk dan ook aan een rechtsbijstandverzekering. Een rechtsbijstandverzekering kun je afsluiten op het moment dat je geen lopend conflict hebt of geen conflict aan ziet komen. Maar wanneer je een rechtsbijstandverzekering hebt en er ontstaat een conflict, dan ben je verzekerd van de beste juridische hulp. Je hebt dan altijd iemand die aan jouw kant staat en die ervoor zorgt dat jij de beste hulp krijgt die er is. Het kan dan gaan om een arbeidsconflict, maar ook wanneer je niet tevreden bent over een geleverd product kan een rechtsbijstandverzekering soelaas bieden.

En wat denk je van een huisdierverzekering?

Poekie en Loebas zijn je beste vrienden. Je wilt dus alleen de beste zorg voor ze. Sluit een huisdierenverzekering af en zorg er op die manier voor dat de zorg die ze nodig hebben betaalbaar blijft. Je kunt nog steeds naar je eigen dierenarts en zelf keuzes maken met betrekking tot de behandeling van je huisdieren. Je betaalt een vast bedrag per maand en zorgt er zo voor dat Poekie en Loebas blije en gezonde dieren kunnen blijven. En ook dat jij de factuur van de dierenarts met meer vertrouwen tegemoet kan zien.

Aanbevolen