HomeLifestyleEen stoere retro look voor dames

Een stoere retro look voor dames

Soms verdwijnen mode artikelen net zo snel als ze komen. Trendy looks kunnen soms tijdloos zijn maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. In ieder geval kun je altijd spelen met nieuwe kledingstukken en oude kledingstukken. Het mooiste is dat fashion nooit saai is en je geheel je eigen draai eraan kan geven want er zijn eigenlijk geen regels. Zo kun je zelf een originele look creëren zonder je druk te hoeven maken over wat andere ervan vinden. Met dat gezegd te hebben willen we jou inspiratie geven met mode items uit het verleden die nog steeds ontzettend hip en trendy kunnen zijn. Lees je mee? 

Cat Eye Zonnebrillen

Tegenwoordig zie je ze wat minder voorbij komen maar in de jaren 60 was deze zonnebril ontzettend populair. Het brede montuur in de vorm van kattenogen stond voor elegantie en paste helemaal in de tijd. Na de sobere periode van de oorlog werd het tijd dat mensen zich meer lieten zien en daar paste deze zonnebril helemaal bij. Een dames zonnebril kopen deed je vroeger in een brillenwinkel. Tegenwoordig kun je gewoon een cat eye zonnebril kopen op het internet. 

De jaren van kleur

Opvallen mocht en kon weer in de jaren 60. Dit heeft natuurlijk te maken met de Tweede Wereldoorlog die nog kort in het geheugen gegroefd is. Mensen voelde zich weer goed, economisch ging het beter en een nare periode lag achter de rug. In de jaren 60 ontstonden de gekleurde spijkerbroeken maar ook de opvallende bloemetjes motieven die vandaag de dag nog steeds relevant zijn. Een gewaagde jurk met een bijzonder motief in opvallende kleuren zoals geel, groen en oranje was echt een typisch item voor deze jaren. 

Stippen waren hot

Een echte klassieker is natuurlijk het stippen design. ook wel Polkadot genoemd. Al eind 19e eeuw was deze modetrend populair en vandaag de dag zie nog steeds kledingstukken met Polkadot. Polkadot is goed te combineren en tijdloos. Zeer kenmerkend waren de jurken die in deze stijl gemaakt werden en een subtiele en elegante look creëerde voor dames. 

Mantel Jurken 

Ook kenmerkend voor de jaren 60 was de introductie van de mantel jurken. Elegante jurken die een zakelijke uitstraling hadden en meer voor de elite waren. Vrouwen met klasse dragen mantel jurken en die werden na de jaren 60 alleen maar populairder. Tegenwoordig zie je het meer terugkomen in het zakenleven maar toch zijn er nog dames die deze look zich eigen maken. 

Haarlak en opgestoken haar

De ultieme retro look maak je natuurlijk af met opgestoken haar volgespoten met haarlak. Dames durfde meer en niet alleen met hun kleding maar ook met de verzorging van het haar. Het totale plaatje is natuurlijk het mooiste als je gaat voor retro! 

Aanbevolen