HomeGezondheidJouw uitvaart

Jouw uitvaart

Een uitvaart is vaak niet het eerste waar we een gesprek over beginnen of waar we over nadenken. Toch is het eigenlijk heel erg belangrijk om het hier eens in de zoveel tijd eens over te hebben of hier eens over na te denken. Voor veel mensen is een uitvaart gelijk een beladen onderwerp om over te praten of na te denken, toch hoeft dit helemaal niet zo te zijn. Er kan ook gekeken worden naar de mooie kanten die een uitvaart te bieden heeft. Daarnaast is het altijd goed om specifieke uitvaartwensen te bespreken. Op deze manier wordt jouw afscheid compleet volgens jouw wensen geregeld en ook jouw naasten hoeven hierdoor veel minder zelf te bedenken of te regelen. Zij kunnen zich compleet richten op hun rouwproces en op een afscheid zonder al te veel moeite. Pak dus af en toe de mogelijkheid om jouw mooie uitvaart te bespreken. Ik verzeker je, zowel jij als jouw naasten zullen hier nu of in de toekomst enorm veel aan hebben. 

Uitvaartwensen

Iedereen beleefd een uitvaart weer anders en ook iedereen heeft andere uitvaartwensen bij zijn begrafenis of crematie. Tegenwoordig is er enorm veel mogelijk. Vroeger was het alleen een kwestie van mensen uitnodigen in de kerk en muziek uitzoeken. Anno 2020 kun je ook de uitvaart filmen, een zanger of zangeres laten optreden of een uitvaart over het water laten plaatsvinden. Ook wordt een uitvaart steeds vaker gestreamed op het internet, voor mensen die er door omstandigheden of grote afstand niet fysiek bij kunnen zijn, kunnen ze toch op deze manier afscheid nemen. Verder is catering ook van een steeds groter belang, de traditionele koffie en cake zien we al steeds minder. Steeds vaker wordt er sushi, bittergarnituur of iets anders wat de overledene lekker vond geserveerd. De koffie wordt in geruild voor een borrel en zo wordt er nog één keer een laatste toast op het leven gegeven. Bedenk dus ook goed wat jouw uitvaartwensen zijn als het zo ver is.

De plaats van een uitvaart

Ook de plaats van een uitvaart is van groot belang. Ik had laatste een crematie in Amsterdam en de overledene wilde geen kerkdienst. Hij liet de afscheidsdienst in zijn favoriete kroeg plaatsvinden en wilde nog één keer een feestje vieren met zijn geliefden. De tranen werden al snel ingeruild voor het lachen om mooie herinneringen en ook zijn favoriete kroegmuziek zorgde ervoor dat het een afscheid werd om nooit te vergeten!

Aanbevolen