HomeDIYEen stedentrip Rome maken is een aanrader

Een stedentrip Rome maken is een aanrader

Een stedentrip Rome is één van de rijkste belevenissen die je binnen Europa mee kan maken. Rome is de hoofdstad van Italië en een stad met een gigantische hoeveelheid geschiedenis. Het was ooit de hoofdstad van het Romeinse Rijk, dat zich uitstrekte van Engeland tot Egypte. Van die roemrijke geschiedenis zijn nog heel veel ruïnes in de stad te bewonderen. Maar ook na die tijd is er erg veel gebeurd in Rome, waarvan de straten en de gebouwen nog vertellen.
Stedentrip Rome

Welke attracties mag je niet missen als je een stedentrip Rome gaat maken

Als je in Rome bent moet je sowieso overwegen om de volgende attracties mee te pakken.

  • Het Colosseum is het grootste en meest imposante overblijfsel van de klassieke tijd. Dit is een theater, waarin de beruchte gladiatorengevechten werden opgevoerd. Hier vochten gewapende strijders tegen elkaar en tegen wilde dieren. Het Colosseum is goed bewaard gebleven. Je kunt je als je er bent nog voorstellen dat er elk moment een nieuw gevecht kan losbarsten.
  • De Sixtijnse Kapel. Dit is een van de allerbelangrijkste en prachtigste kathedralen van het Rooms- Katholieke geloof. De Sixtijnse Kapel bevindt zich in het ministaatje Vaticaanstad, de zetel van de paus. Deze staat bevindt zich binnen Rome, dus als je deze stad bezoekt is een bezoek aan Vaticaanstad absoluut de moeite waard.
  • Pantheon. Het Pantheon is een oude Romeinse tempel die nog van voor de geboorte van Christus dateert. Binnenin kun je de unieke Romeinse bouwkunst bewonderen in de grote koepel, waar een oog in het dak daglicht laten vallen op de prachtige versieringen binnenin.

Eten, drinken en shoppen

  • In de stad kan je genieten van veel eetcafe’s en restaurants die de moderne Italiaanse keuken serveren, of genieten van een lekker glas wijn op een van de terrasjes. Als je een originele trattoria bezoekt, dan krijg je specialiteiten voorgeschoteld die uniek zijn voor Rome, en deels helemaal teruggaan tot de oude Romeinse tijd.
  • Italië is natuurlijk ook bekend vanwege zijn mode, schoenen tassen en andere accessoires. Veel verschillende winkels hebben merken van bekende designers in huis.
  • Als je liever nog meer geschiedenis snuift, dan kan je terecht in een van de vele musea van Rome. Bezoek het Forum Romanum waar veel ruïnes uit de gloriedagen van de stad staan. Of bewonder de prachtige Trevifontein en de Spaanse trappen.

Praktische info

Rome heeft een internationale luchthaven, waardoor de stad makkelijk is om te bezoeken. Het is prima mogelijk om deze drukke stad te verkennen door middel van een wandeltocht. Houd er rekening mee dat de stad aanzienlijke hoogteverschillen kent – Rome is gebouwd op zeven heuvels.

Aanbevolen