HomeDIYWaarom een e-bike niet lui is

Waarom een e-bike niet lui is

Fietsende Nederlanders

Nederlanders fietsen natuurlijk meer dan elk ander volk op aarde. We zijn er trots op dat we leren fietsen als we vier zijn en daarna nooit meer een dag niet fietsen, of nou, bijna nooit meer. We fietsen naar sport, werk, school, uitgaan, carnaval en we fietsen naar vakantie. Daarom trekken de meeste Nederlanders dan ook hun neus op wanneer ze horen over fietsen met een motortje. Dat is toch niet echt fietsen? Een beetje Nederlander trapt gewoon door en laat zich niet vooruit bewegen door iets anders dan zijn eigen benen.

Desondanks betekent een e-bike absoluut niet dat je te lui bent om zelf te trappen. Een e-bike kan juist ideaal zijn voor de meest enthousiaste fietsers onder ons. Voor die Nederlander die nog net iets meer fietst dan de rest. Een e-bike hoeft ook niet duur te zijn. Voor mensen die geen geld hebben voor een motor of een scooter is een goedkope e-bike de ideale oplossing. In dit artikel bespreken we alle voordelen van een e bike.

Wind en regen

Nederland is een ontzettend winderig land. Daarnaast regent het meer dagen dan niet en zijn de winters koud. Dan is het wel fijn om comfortabel te fietsen. Zeker als je een half uur tot een uur per dag naar je werk en terug moet fietsen. Een e-bike is daarnaast ook nog eens fantastisch voor lange afstanden. Wanneer je bijvoorbeeld een meerdaagse fietstocht gaat doen is een e-bike ideaal voor als het even te zwaar wordt.

Gaat die meerdaagse fietstocht toevallig naar Duitsland of Belgiƫ? Dan heeft een e bike nog een ander voordeel. Nederland is natuurlijk een ontzettend plat land. Er zijn nauwelijks bergen of zelfs heuvels. Maar als je op je fiets de Ardennen in rijdt dan zul je plotseling ontzettend blij zijn met je elektronische fiets.

Een e bike heeft ook nog eens het voordeel dat het in tegenstelling tot een scooter of motor veel milieuvriendelijker is. Het laatste voordeel wat ik wil bespreken qua de e bike is dat het natuurlijk ook ideaal is als je aan het herstellen bent van een ongeluk of blessure. Het kan ontzettend lastig zijn wanneer je niet meer kunt fietsen terwijl je nog altijd plekken hebt waar je heen wilt. Dit was bijvoorbeeld voor mijn moeder zo toen ze last kreeg van een frozen shoulder. In deze gevallen kan een e bike de oplossing zijn. Lach daarom niet te snel om dit fantastisch handige product.

Aanbevolen