HomeGezondheidZo zorg je voor een gezonde huid!

Zo zorg je voor een gezonde huid!

Goed voor je huid zorgen is zo af en toe nog best lastig. Zeker in een tijd waarin we veel binnen zitten en dus een stuk minder zon zien dan normaal, kan onze huid nog weleens flink veranderen. Dingen als puistjes en mee-eters, en zelfs eczeem, kunnen allemaal verschillende oorzaken hebben, van stress tot vermoeidheid, tot andere dingen.  Maar hoe krijg je mee eters weg? En bestaat er een natuurlijk middel tegen eczeem, en andere dingen die invloed hebben op je huid? Lees hier hoe je goed voor je huid zorgt, ook in tijden van quarantaine!

Jij en jezelf 

Een van de meest belangrijke tips voor een goede verzorging van je huid klinkt misschien super logisch, maar dat maakt hem niet minder relevant: zorg goed voor jezelf! Een goed slaapritme (of, zo goed en zo kwaad als het nu gaat), goed eten en veel water drinken zorgen er allemaal voor dat je lichaam gezonder is, en je huid dus ook! Ook is zo af en toe sporten, of in ieder geval een stukje lopen als sporten niet lukt, een goed idee. Zo houdt je allerlei belangrijke processen in je lichaam op peil en zorg je ervoor dat jij, en dus je huid, zo gezond mogelijk blijven.

Jij en de wereld

Daarnaast is het belangrijk om ook extern goed voor je huid te zorgen. Houdt jezelf goed schoon! Regelmatig douchen en handen wassen, en reinig je gezicht s’ochtends en s’avonds om mee eters tegen te gaan. Ook zijn andere plekken die veel in aanraking komen met je gezicht handig om schoon te houden; verschoon bijvoorbeeld regelmatig je bed (vooral je kussensloop). Ook je handdoeken en dingen als make-upkwastjes dragen snel bacterien, dus zorg ervoor dat die ook regelmatig verschoont worden.

Jij en… al die producten

Er zijn allerlei huidverzorgingsproducten, teveel om op te noemen of te vergelijken. Welke producten je misschien ook al kent of al gebruikt, zorg er in ieder geval voor dat jij je huid het beste kent. Heb je een huid die snel vet wordt, of krijg je snel puistjes? Of heb je juist een droge huid? Huidverzorgingsproducten zijn meestal hierop afgesteld, dus zorg ervoor dat je weet wat het beste is voor jouw huid!

Huidverzorging is nog best een klus, maar je kan zeker goed voor je gezicht zorgen zonder allerlei superdure producten. Houdt jezelf en je omgeving goed schoon en zorg goed voor jezelf. Goed slapen, veel water drinken en enigszins gezond eten (en af en toe bewegen). Leer je huidtype kennen en onthoudt: je bent mooi zoals je bent!

Aanbevolen