dinsdag, januari 18, 2022
Home Lifestyle Een gezonde levensstijl met Yoga!

Een gezonde levensstijl met Yoga!

Een gezonde levensstijl willen we allemaal nastreven. Gezond eten, sporten en bewegen het zijn allemaal zaken die komen kijken bij een gezonde levensstijl. Het belangrijkste bij een gezonde levensstijl is in mijn ogen evenwicht en balans. Toch was ik niet altijd zo gebalanceerd en evenwicht als dat ik nu ben. Mijn evenwichtige levensstijl heb ik pas echt gevonden toen ik ben begonnen met Yoga in Zaandam. Hier heb ik geleerd om lekker met mijn lijf bezig te zijn. Bij de Yoga in Zaandam ben ik pas echt achter de bewustwording van een gezonde levensstijl gekomen. Daarnaast heeft het ook voor een hoop spiritualiteit en innerlijke rust gezorgd. Voor mij is Yoga door de jaren heen een werkelijke inspiratiebron naar een gezond leven geworden.

Yoga als levensstijl

Vroeger zag ik yoga als een tak van sport. Vooral het opgevouwen liggen in allerlei posities hield mij al die tijd ver weg. Lenig ben ik absoluut niet en mijn spieren trainde ik altijd in de sportschool. Het kwam dus niet in mijn op om ook maar een keer een lesje te proberen. Totdat een vriendin van mij, mij een keertje meenam naar Yoga Zaandam. Hier werd mij al snel duidelijk dat het niet ging om in opgevouwen posities of alleen maar lenigheid ging. Yoga is een daadwerkelijke levensstijl. Het zorgt ervoor dat je van problemen zoals stress en overgewicht afkomt en dat je wat leniger wordt kan ook absoluut geen kwaad. Mijn eerste les gaf mij zo’n goed gevoel dat ik nu twee keer per week een les volg. En niet alleen meer in de les neem ik de spiritualiteit die ik leer mee. Ook in mijn dagelijks leven is Yoga een groot onderdeel geworden.

Hoe ziet een dag in het leven van een Yogi eruit?

De levensstijl die ik nu sinds een aantal jaar heb is het beginnen met een ochtend meditatie sessie. Voorheen kwam ik 20 minuten voordat ik naar mijn werk moest uit bed en moest ik elke keer weer haasten om op tijd te komen. Die dagelijkse haast bracht heel mijn systeem compleet in de war. Door nu een uurtje eerder op te staan en even rustig te mediteren heeft heel mijn lijf meer rust en heb ik minder last van stressvolle situaties op het werk. Daarnaast eet ik veel gezonde voeding en neem de tijd om mijn maaltijden op te eten. De gezonde voeding heeft een grote invloed op zowel mijn lichaam als geest. Aan het einde van de dag mediteer ik weer om zo even alle gebeurtenissen van de dag op een rijtje te zetten. Voor mij is dit een dag uit het leven van een Yogi!

Aanbevolen

Geld lenen bij Findio is snel geregeld

Soms hou je aan het eind van je geld een stukje maand over Dat is vervelend, maar op zich niet onoverkomelijk. Tot het je...

Voor wie is CBD olie goed

Ben jij op zoek naar informatie voor wie CBD allemaal goed is? Dan hoef je niet verder te zoeken. Op deze pagina zullen we...

Waar moet je aan denken bij het inrichten van een restaurant?

Er zijn veel mensen die er al van jongs af aan van dromen om een eigen restaurant te hebben. Het is voor hen het...

Een auto huren voor 1 dag regel je via een app

Staat jouw telefoon ook vol met handige en minder handige apps? Dan heb ik nieuws voor je: er kan nog één app bij. Namelijk...

De juiste bescherming voor peuters en kinderen met een BMR prik!

In Nederland beschikken we over een goede gezondheidszorg. Volwassen betalen een zorgpremie en beschikken over de juiste zorg welke binnen de premie past en...