HomeGezondheidEen haartransplantatie: iets voor jou?

Een haartransplantatie: iets voor jou?

We hebben als mensen al veel geweldige dingen uitgevonden. Onder al die geweldige uitvindingen vallen ook allerlei procedures en ingrepen die we hebben bedacht om mensen te helpen met hun uiterlijk. Een daarvan is een haartransplantatie, bijvoorbeeld een haartransplantatie bij de Dr. Cinik haarkliniek. Dit is een procedure die voor verschillende soorten haarverlies geschikt is, en meestal gebruikt wordt voor het verlies van hoofd-, wenkbrauw- en baardhaar. Bedenk je wel; je bent mooi zoals je bent! Als je echter een haartransplantatie nodig hebt, of er alsnog eentje wilt, ga vooral je gang. Maar, hoe werkt het dan? En waar komt de procedure vandaan?

De geschiedenis

Al sinds de 18e eeuw worden er haartransplantaties uitgevoerd. Niet altijd succesvol, uiteraard, omdat de techniek pas net uitgevonden was. De eerste echt succesvolle technieken werden in de 20ste eeuw ontwikkeld, en voornamelijk toegepast op brandwondslachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog. Uiteindelijk werd er in de jaren 60 een techniek ontwikkeld genaamd “standard punch grafting”, wat eigen haar van de persoon gebruikt. Tegenwoordig worden er twee verschillende technieken gebruikt; de FUT (Folliculaire Unit Transplantatie) en de FUE (Folliculaire Unit Extractie).

FUT of FUE

Dus, de FUT en de FUE. Bij de FUT techniek wordt er een stuk huid, met haarzakjes en al, uit een donorgebied ergens op het lichaam weggehaald. Dit wordt verdeeld in stukjes van 2 tot 3 haarzakjes, en vervolgens teruggeplaatst in het doelgebied. Hierbij blijft wel een litteken achter in het donorgebied. Dan heb je ook nog de FUE techniek. Deze is over het algemeen duurder dan de FUT techniek. Hierbij worden namelijk kleine gaatjes geboord in het donorgebied om de haarzakjes te kunnen verwijderen en deze vervolgens in het doelgebied opnieuw te plaatsen. Het voordeel hierbij is wel dat er geen groot litteken achterblijft in het donorgebied, maar er kunnen wel kleine littekens ontstaan op de plekken waar de gaatjes zijn geboord.

Voordat je deze procedure ondergaat, doe eerst even goed onderzoek. Zowel medisch als emotioneel, zeg ik altijd maar. Onderzoek of jouw haarverlies je geschikt maakt voor een haartransplantatie, en onderzoek bij jezelf even waarom je precies een haartransplantatie wilt. Dit kan natuurlijk veel verschillende redenen hebben. Kijk ook even goed naar je budget, en weeg af of de FUT of de FUE techniek meer iets voor jouw is. De een is duurder maar laat minder littekens achter, en de ander is betaalbaarder maar heeft dus een groter litteken wat achterblijft. Weeg al deze factoren af, en maak de beslissing die voor jou het beste werkt. Succes ermee!

Aanbevolen