HomeGezondheidLekker in je vel door een gezonde leefstijl

Lekker in je vel door een gezonde leefstijl

Het naleven van een gezonde levensstijl ziet er voor iedereen anders uit. Er zijn ook zo veel verschillende manieren! Alleen al als je het hebt over voeding zijn er tig van verschillende diëten die je kunt volgen en adviezen die je aan kunt nemen. Maar, hoe weet je welke manier het beste bij jou past?

Om daar achter te komen hebben wij van Gezondspot dit blog voor jou opgesteld. Hierin vind je een paar leuke tips die je gemakkelijk in jouw eigen leven kunt toepassen en nog veel meer. Benieuwd wat wij jou te vertellen hebben? Lees dan snel verder!

Jezelf goed voelen door middel van gezonde voeding

Als je het hebt over afvallen tips dan staat met stipt op nummer 1: gezonde voeding. Dit gaat gepaard met voldoende beweging, maar daarover straks meer. Om te beginnen met vertellen over gezonde voeding is het goed om te weten dat iedereen andere eetwensen heeft en daarmee ook andere behoeften. Op het moment dat je erover nadenkt om jouw eetpatroon aan te passen kan je goed over de volgende punten nadenken:

  1. Wat eet ik graag?
  2. Zijn er bepaalde producten die ik liever niet eet?
  3. Wat is de doelstelling die ik wil behalen met het veranderen van mijn eetpatroon?

Als je een concreet antwoord hebt gevonden op de bovenstaande vragen kan je gaan beginnen met het vormgeven van jouw nieuwe eetstijl. Het is helemaal prima als je in het begin nog een beetje zoekende bent. Dat gebeurt veel mensen. Het kan ook even duren voordat je echt een routine hebt gevonden die bij jou past. Maar: het is allemaal onderdeel van jouw reis.

Gezond door middel van beweging

Net zoals met de voeding is de hoeveelheid beweging die je nodig hebt anders dan bij anderen. Je buurman, buurvrouw, moeder of vriend heeft waarschijnlijk een ander patroon en andere behoeften dan jij. En dat is niet meer dan normaal.

Probeer voor jezelf een moment te vinden op de dag waarop je een kleine vorm van beweging invoegt. Dit kan zijn tijdens de eerste vergadering met jouw team in de ochtend, in de eerste pauze tussen de colleges door of juist aan het eind van de dag. Wees niet bang om te experimenteren! Op deze manier kom jij op jouw streef gewicht.

Daarover gesproken, een goede manier om te bepalen of jij op gewicht bent is door jouw BMI te berekenen. Je BMI berekenen doe je makkelijk en snel via een calculator, of je kunt er een formule voor gebruiken. Deze is als volgt: gewicht/(lengte in m)²=BMI.

Aanbevolen