HomeWonenWaarom kruiden een toegevoegde waarde is voor je gezondheid

Waarom kruiden een toegevoegde waarde is voor je gezondheid

Kruiden behoren tot de beste bronnen van voeding omdat ze veel gezondheidsvoordelen bieden. Kruiden bevatten weinig calorieën en bevatten veel smaak. Het kan echt je gerecht maken of breken. In dit artikel vind je meer informatie over kruiden.

Welke soorten kruiden heb je

Er zijn verschillende soorten kruiden. Je hebt bijvoorbeeld kruiden die je zo thuis kan laten groeien. Maar voor andere kruiden moet je weer een kas hebben of naar een ander land afreizen. Maar je kan klein beginnen thuis. Het enige wat je hoeft te kopen zijn zaadjes of een kruidenplant. Je kan ook een kruidenpot kopen en daar een plant inzetten. Het is leuk om daar bijvoorbeeld je lavendel plant in te zetten. Er zijn veel soorten kruiden te vinden. Je hebt bijvoorbeeld bieslook, bonenkruid, dragon, peterselie, munt, oregano, rozemarijn en lavendel. En zo zijn er nog talloze soorten kruiden. Elk kruid heeft weer zijn eigen voordeel.

Voordelen

Het gebruik van kruiden is een manier om tijdens het koken je gerecht meer smaak te geven. Verdiep je goed in de soorten kruiden en desbetreffende voordelen die daarbij komen kijken. Op het internet is er veel informatie te vinden. Maar kruiden zorgen niet alleen voor een betere smaak en geur, kruiden hebben ook gezondheidsvoordelen. Zo helpt Spaanse peper bijvoorbeeld ook de stofwisseling te verhogen van je lichaam. Gember daarentegen is ideaal als je een onrustige maag hebt. Gember kan je helpen je misselijkheid te beperken. Rozemarijn schijnt weer een positief effect te hebben op je geheugen. En peterselie schijnt weer de weerstand te kunnen stimuleren tegen de ontwikkeling van kankergezwellen. Eigenlijk toch prachtig dat zoiets als kruiden gewoon een zeer positief effect kan hebben op je gezondheid.

Hoe bewaar je kruiden

Als je dan eenmaal zo ver bent en de keuze hebt gemaakt om veel kruiden in huis hebben is het verstandig om de kruiden goed te bewaren. Het is natuurlijk zonde om je kruiden te moeten weggooien als je eenmaal je kruiden hebt aangeschaft. Mocht jij je kruiden bijvoorbeeld los kopen dan is het verstandig om bewaardozen aan te schaffen. Daar kan je dan je overige kruiden in terug stoppen. Dan voorkom je dat je kruiden snel bruin worden. Mocht je kruidenplanten gaan aanschaffen kan dat ook een leuke toevoeging zijn voor in je keuken.

Welke kruiden gebruik jij vaak tijdens het koken? En bewaar jij je kruiden in een bewaardoos of heb je een plant staan?

Aanbevolen