HomeWonenHouten vloeren zijn zó mooi!

Houten vloeren zijn zó mooi!

Je hebt houten vloeren in ontzettend veel houtsoorten. Houten vloeren van extra brede of juist van extra smalle planken. Recht gelegd, diagonaal gelegd of in visgraat gelegd. Met houten vloeren maak je iedere ruimte net even wat mooier, sfeervoller en warmer. Of het nu gaat om alleen de benedenverdieping of ook de bovenverdieping, met houten vloeren kun je niet mis gaan. Maar waar bestel je zo'n mooie houten vloer? Bij Houten Vloeren Haarlem natuurlijk!

Waarom zou ik kiezen voor houten vloeren?

Daar zijn verschillende redenen voor. Je kiest voor zo'n mooie houten vloer omdat het past bij de rest van je inrichting. Of juist omdat zo'n échte houten vloer perfect past bij het type huis waar je in woont. Je kiest voor een houten vloer omdat je geen zin hebt in tapijt of je kiest voor een houten vloer omdat je die zo mooi kunt combineren met een mooi kleed. Een houten vloer om meer sfeer te brengen in je anders misschien wat klinische huis of een houten vloer om het romantische karakter van je interieur te benadrukken. Je ziet het. Er zijn zoveel redenen om te kiezen voor houten vloeren. De kans is best groot dat jij nog een andere reden hebt.

Het maakt zo lekker schoon

Een gladde houten vloer is natuurlijk de droom van iedere huisman- en vrouw. Even een wisser erover of stofzuigen en je kunt er weer even tegen. Is er modder of ander vuil op beland? Dan kun je twee dingen doen: laten drogen en stofzuigen of even een vochtige doek erover. In beide gevallen is je vloer in een mum van tijd weer als nieuw. De houten vloeren van tegenwoordig kunnen gelukkig tegen een stootje. Door de harde laklaag beschadigt de vloer bijna niet meer. Of je kiest voor een ruw houten vloer, dan maakt het niet uit of er een putje extra in verschijnt.

Onderhoud kan wel een dingetje zijn

De vloeren van vroeger moesten ieder jaar compleet geschuurd en weer opnieuw in de lak worden gezet. Dat is gelukkig nu niet meer zo. Je kunt een vloer nu op meerdere manieren (laten) behandelen. Of je nu kiest voor lak, was, beits of olie, je houten vloer hoeft echt niet ieder jaar opniew behandeld te worden. Pas wanneer je denkt dat je vloer er enorm van zou opknappen begin je aan de klus. En als je de klus dan geklaard hebt, dan zie je goed waarvoor je al die moeite hebt gedaan!

Aanbevolen